Agenția Națională a Arhivelor  a acordat diplome de onoare funcționarilor publici care activează în domeniul arhivelor

163
avizeavize

Sâmbătă, 22 august,  Agenția Națională a Arhivelor  a acordat diplome de onoare funcționarilor publici care activează în domeniul arhivelor, cu ocazia aniversării a 205 ani de arhivistică.

La eveniment a fost prezentă dna Silvia Stici, șef al cabinetului Ministrului Justiției.

În discursul său, dna Elena Frumosu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor  a felicitat comunitatea arhiviștilor din Republica Moldova, exprimându-și gratitudinea față de colegi pentru contribuția substanțială în promovarea valorilor sistemului arhivistic, pentru muncă și abnegație.

Directorul Agenției Naționale a Arhivelor  a ținut să remarce că „în pofida timpurilor grele pe care le parcurgem, sistemul arhivistic rămâne unul important pentru cetățeni, prin memoria strămoșilor, de aceea eforturile noastre trebuie să fie direcționate spre dezvoltarea sistemului și transformarea domeniului într-unul competitiv”.

La fel, dna Silvia Stici a mulțumit funcționarilor arhiviști pentru munca de zi de zi în valorificarea fragmentelor istorice, devotament și responsabilitate.

Totodată, dna Silvia Stici a menționat că Ministerul Justiției va susține în continuare inițiativele și proiectele desfășurate de Agenția Națională a Arhivelor, dorindu-le succes în activitate tuturor angajaților.

La final, participanții la eveniment au avut posibilitatea să viziteze laboratorul de restaurare a documentelor de arhivă, precum și depozitele Agenției Naționale a Arhivelor.

Serviciul comunicare și relații internaționale, 022729793