Agenția Națională a Arhivelor participă la Conferința internațională „Spatial dimensions of Russian and Soviet Imperial Ideologies and Practices (1689–2023)”

249
avizeavize
Directorul Agenției Naționale a Arhivelor, Igor Cașu, participă la Conferința Internațională „Spatial dimensions of Russian and Soviet Imperial Ideologies and Practices (1689–2023)”, care își desfășoară lucrările la Varșovia, Polonia, în perioada 11-13 decembrie 2023.
 
Comunicarea prezentată de Igor Cașu se intitulează „Famines in Tsarist and Soviet Context, 1892–1947: Ideology, Space, and Environment” și este întocmită pe baza valorificării documentelor de arhivă păstrate în depozitele Agenției Naționale a Arhivelor, în special cele privitoare la fenomenul respectiv în Basarabia, sec. XIX – anii ”40 ai sec. al XX-lea.
Scopul comunicării este de a reflecta fenomenul foametei din perioada țaristă și sovietică, din mai multe unghiuri: ideologic, teritorial și din perspectiva mediului înconjurător.
 
Menționăm că, conferința internațională este organizată de Academia Poloneză de Știință, iar în cadrul acesteia își vor prezenta discursurile peste 20 de cercetători din diferite țări.