Colaborare Agenția Națională a Arhivelor (ANA) – studioul Moldova-film (SMF)

152
avizeavize
Astăzi, 2 martie 2023, reprezentanți ai studioului Moldova-film, în frunte cu doamna directoare Alisa Grecu, au vizitat sediul ANA pentru a pune la punct ultimele detalii tehnice privind reluarea colaborării dintre cele două instituții care a fost întreruptă timp de peste două decenii.
 
În cadrul discuțiilor la care au participat, din partea ANA, domnul Igor Cașu, director, și doamna Parascovia Polișciuc, șefa Direcției documente cinematografice și audiovizuale, s-a convenit asupra modalității de transmitere a filmelor în format digital de la SMF către ANA, proces care va fi etapizat și va începe săptămâna viitoare.
Astfel, oferta ANA în ce privește postările la capitolul video pentru publicul larg – în primul rând rubrica FILMUL DE WEEKEND DE LA ANA – se va extinde semnificativ, incluzând deja și producții cinematografice post-sovietice.
Amintim că actualmente ANA deține filme aproape în exclusivitate de producție sovietică, în timp ce numărul filmelor documentare, artistice și de animație produse la SMF după 1991 depășește cifra de 100 și sunt puțin cunoscute publicului larg.
 
Foto credit: Anastasia Gherman, șefa Serviciului comunicare și relații internaționale, ANA.