Expoziție aniversară – lansată de Biblioteca Națională în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor

63
avizeavize

Agenția Națională a Arhivelor a contribuit la lansarea expoziției aniversare „Biblioteca Națională – dimensiune identitară a țării. 190 de ani de la fondare”.

La eveniment a participat directorul Agenției Naționale a Arhivelor, Igor Cașu.

În cadrul expoziției sunt prezentate documente din colecțiile Bibliotecii Naționale și 19 dosare oferite de către Agenția Națională a Arhivelor, printre care: decizia administației orașului Chișinău referitoare la plata întreținerii pentru încăperile în care activa Biblioteca Publică din Chișinău; reguli pentru vizitatorii Bibliotecii Publice din Chișinău; extras din proiectul de funcționare a Bibliotecii Publice din Chișinău; corespondență referitoare la numirea lui Beller A. P. în calitate de director al Bibliotecii Publice din Chișinău; liste cu publicații interzise, publicații necunoscute și publicații nerecomandate pentru lectură pe teritoriul Basarabiei, etc.

În acest context, Agenția Națională a Arhivelor transmite cele mai sincere urări de bine tuturor angajaților Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și speră la menținerea relațiilor de colaborare și în viitor.

Expoziția aniversară poate fi vizitată în perioada 15 august – 15 octombrie 2022, spațiul expozițional, blocul central, etajul I (str. 31 august 1989 78A).

Sursa foto: Biblioteca Națională a Republicii Moldova