Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova

539
avizeavize

Dragi colegi, vizitatori ai Agenției Naționale a Arhivelor și cetățeni ai Republicii Moldova,

În ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova vă adresăm un mesaj de mulțumire pentru interesul pe care îl manifestați față de patrimoniul național material și imaterial și pentru efortul dvs. de a informa societatea corect și punctual despre trecutul nostru, valorile noastre naționale, limba română și identitatea românească atât de mult persecutate la noi acasă în ultimele două secole, precum și personalitățile marcante din istoria noastră recentă sau îndepărtată, de origini culturale, lingvistice și etnice diferite, care ne-au marcat și ne-au făcut ceea ce suntem.

Astăzi, Republica Moldova, mai mult ca niciodată, are nevoie de stabilitate și unitate. Am demonstrat întregii lumi că suntem o țară mică, dar cu o inimă mare, chiar dacă ne aflăm într-o situație complicată. Deși în țara vecină războiul este în desfășurare, noi avem capacitatea de a înfrunta aceste dificultăți cu speranța într-un deznodământ victorios pentru Ucraina, Republica Moldova, Uniunea Europeană și comunitatea internațională. De asemenea, suntem convinși că înfrângerea Rusiei ar oferi acesteia șansa de a construi un stat cu adevărat democratic și prosper pentru toți cetățenii săi, ar contribui la consolidarea independenței țărilor din fostul spațiu sovietic și la întărirea securității europene și globale.

De Ziua Independenței, trebuie să conștientizăm cât de importantă este libertatea unui popor și să exprimăm gratitudine înaintașilor noștri pentru jertfa și devotamentul lor manifestate în lupta pentru obținerea independenței de imperiul sovietic.

În acest context, Vă adresăm sincere felicitări, să fim uniți pentru țara noastră, să o iubim necondiționat și să devenim cu adevărat europeni, toleranți, dar și hotărâți în apărarea valorilor naționale și independenței pe care le-am moștenit de la înaintași!

La mulți ani, Republica Moldova!