„Războiul este suferință” – eveniment dedicat zilei de „9 mai”

160
avizeavize

La data de 7 mai 2024, Agenția Națională a Arhivelor, în colaborare cu Compania „Teleradio Moldova”, au fost prezenți la dezbaterile dedicate zilei de 9 mai. În cadrul discuțiilor s-a analizat semnificația acestei sărbători, evidențiindu-se viziunile atât din trecut, cât și din prezent.

Un moment deosebit l-a constituit proiecția filmului documentar „Războiul este suferință”, care a prezentat mărturiile celor ce au trecut prin ororile războiului.

Maria Zinovii, șefa direcției generale din cadrul Agenției Naționale a Arhivelor, a vorbit în discursul său despre suferințele provocate de război, subliniind astfel, importanța conștientizării consecințelor acestuia, remarcând importanța păcii și necesitatea prevenirii războaielor.

Evenimentul a fost moderat de Valentina Ursu, iar printre participanții s-au numărat directoarea Centrului de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Ludmila Popovici, conferențiarul universitar Anatol Leșcu și reprezentantul Companiei Teleradio Moldova, Corneliu Ciobanu.