„Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț”,

149
avizeavize

expoziție inaugurată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor

Expoziția „Tradiție și memorie istorico-culturală salvgardată în manuscrisele de la Mănăstirea Noul Neamț” a fost vernisată joi, 13 Mai, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Evenimentul organizat în ajunul Zilei Internaționale a Muzeelor, 18 Mai și a Nopții Europene a Muzeelor are scopul de a prezenta o mică parte din tezaurul Mănăstirii Noul Neamț, care reprezintă o colecție impunătoare de manuscrise și documente tipărite ce reflectă pagini importante din istoria și cultura Moldovei.

La festivitatea de deschidere au participat directorul Agenției Naționale a Arhivelor, dna Elena Frumosu, șeful Direcției activități științifice și de cercetare, dl Tudor Ciobanu și Custodele principal de fonduri, dna Vera Iovu.

Expoziția este deschisă până la data de 30 Mai 2021, iar vizitatorii vor avea ocazia să se aplece asupra originalelor unor documente de o valoare deosebită.

Serviciul comunicare și relații internaționale, 022729793