Vizita elevilor Liceului Teoretic „Ion Creangă” la sediul ANA

121
avizeavize

Elevii clase a VI-a de la Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, împreună cu dna Alexandra Cebotari, profesoară de istorie din cadrul instituției, au efectuat o vizită la sediul Agenției Naționale a Arhivelor, unde au avut oportunitatea de a se familiariza cu activitatea arhivistică.

Sub îndrumarea doamnei Maria Zinovii, șefa direcției generale și a dr. hab. Ion Gumenâi, elevii au avut parte de povestiri captivante despre munca arhivistică și au fost ghidați în descoperirea tezaurului documentar păstrat în depozitele Agenției Naționale a Arhivelor.

Tinerii vizitatori au fost profund impresionați de procesul de digitalizare a documentelor cinematografice, precum și de activitatea de restaurare a hârtiei.

În timpul vizitei lor, elevii au fost încurajați să cerceteze documentele arhivistice, disponibile pe pagina web a instituției noastre, pentru a se obișnui cu procedura de identificare a documentelor arhivistice și pentru a înțelege mai bine valoarea acestor surse de informații istorice.