Agenția Națională a Arhivelor a conferit „Diplomă de gratitudine” Consiliului raional Cimișlia

308
avizeavize

Vineri, 6 noiembrie 2020, Agenția Națională a Arhivelor a conferit „Diplomă de gratitudine” Consiliului raional Cimișlia în semn de înaltă apreciere pentru aportul adus Fondului arhivistic al Republicii Moldova prin amplasarea Serviciului raional de arhivă Cimișlia într-un sediu renovat, realizare care va contribui semnificativ la păstrarea memoriei colective a neamului pentru generațiile viitoare.

La festivitatea de inaugurare a sediului nou al Serviciului raional de arhivă Cimișlia au participat dna Galina Corochii, șef al Direcției monitorizare și control al arhivelor departamentale și dna Irina Spiridonov, șef al Direcției dezvoltare și evidență a fondului arhivistic din cadrul Agenției Naționale a Arhivelor.

La eveniment a fost prezentă conducerea raionului Cimișlia, împreună cu dl Mihail Olărescu, președintele raionului Cimișlia, dl Sergiu Andronachi, primarul orașului Cimișlia, precum și colectivul Serviciului raional de arhivă Cimișlia, condus de dna Veronica Cazacu, reprezentanți ai autorităților publice locale, cât și consilieri raionali.

Noul sediu este amplasat în orașul Cimișlia, str. Decebal, 9 și are o suprafață totală de 260,1 m². Pentru buna desfășurare a activității, acesta a fost dotat cu mobilier modern, asigurat cu sisteme de alarmă/antifoc și energie electrică. Lucrările de reparație, în valoare de 575145,88 lei, au fost realizate cu suportul financiar al Consiliului raional Cimișlia.

Serviciul comunicare și relații internaționale, (022)729793