Agenția Națională a Arhivelor, participă la conferința dedicată scriitorului și criticului originar din Basarabia, Anatolie Jakovsky

139
avizeavize

Comunicat

În zilele de 18 – 19 aprilie 2024, Agenția Națională a Arhivelor, participă la conferința dedicată scriitorului și criticului originar din Basarabia, Anatolie Jakovsky (1907-1983).

Evenimentul, intitulat „Originile muzeului internațional de Artă naivă din or. Nisa, Anatolie Jakovsky – multiple fațete ale unui colecționar pasionat”, se desfășoară la Nisa, Franța, unde Agenția Națională a Arhivelor este reprezentată de Maria Zinovii, șefă direcție generală, precum și Natalia Moroi, șefă direcție ANA.
În cadrul evenimentului, Agenția Națională a Arhivelor a oferit o copie din registrul parohial unde este menționată nașterea lui Anatolie Jakovsky, precum și o copie a diplomei de absolvire a Liceului rus privat „P. Schumaher” din Chișinău.

Anatolie Jakovsky a fost un renumit critic de artă, scriitor, colecționar, poliglot și specialist în artă naivă. Este cunoscut pentru donația sa de artă care a stat la baza înființării Muzeului internațional de artă naivă „Anatole Jakovsky” din Nisa, Franța.
În acest context, aducem sincere mulțumiri Consulatului General al Republicii Moldova la Nisa, în special Excelenței Sale domnului Consul General, Lilian Moraru, pentru implicarea și sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment deosebit.