Concurs de pictură și desene „Arhiva – punte între generații”

261
avizeavize

În preajma sărbătorii profesionale „Ziua arhivistului”, celebrată pe data de 9 iulie, Agenția Națională a Arhivelor lansează concursul de pictură și desene cu genericul „Arhiva – punte între generații!”.

Concursul este la I-a ediție și are scopul de a stimula copiii să-și expună viziunea despre arhive ca instituții, unde se păstrează tezaurul documentar și, în același timp,  de a atrage atenția publicului larg asupra potențialului creativ al copiilor. 

Concursul se desfăşoară în perioada 17 iunie -7 iulie 2021. Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 6-15 ani.

Toți copiii vor primi diplome de participare, iar cele mai reușite 3 lucrări, desemnate de juriu, vor fi premiate cu Diploma de Onoare a Agenției Naționale a Arhivelor

Regulile concursului

1. Realizarea unui desen în manieră liberă, folosind un suport de hârtie sau pânză, format A4 (tehnica utilizată este la alegere: creion, acuarelă, guașă, cariocă, etc.).

2. Pe partea verso a foii se va indica numele/prenumele participantului, vârsta și numărul de telefon al părintelui copilului sau al copilului participant.

3. Toate lucrările copiilor vor fi expuse în spaţiile expoziţionale din cadrul ANA, pe pagina de Facebook a instituției (Agenția Națională a Arhivelor) şi pe site-ul www.arhiva.gov.md.

4. Desenele urmează a fi expediate la adresa Agenției Naționale a Arhivelor, str. Gheorghe Asachi 67B, mun. Chișinău, până pe data de 7 iulie 2021, prin intermediul oficiului poștal sau prezentate personal, indicând mențiunea: Concurs de pictură și desene.

5. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi personal, la numărul de telefon indicat conform pct. 2 al prezentelor Reguli.