Angajații Agenției Naționale a Arhivelor în vizită la colegii arhiviști din Iași

96
avizeavize

Vineri, 20 decembrie 2019, la invitația arhiviștilor din Iași, un grup de angajați ai Agenției Naționale a Arhivelor, au participat la Masa rotundă cu genericul ”Proiecte comune de dezvoltare a Arhivelor din Republica Moldova și România – priorități strategice de cooperare” organizată de Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale.

Participanții au discutat, într-o atmosferă colegială, despre posibilitățile unor parteneriate în proiectele comune de dezvoltare, despre perspectivele colaborării și bunele practice promovate de colegii din Iași care pot fi preluate și implementate la noi.

În a doua parte a întrunirii, angajații ANA au  vizitat depozitele de arhivă, biblioteca Serviciului Județean Iași, laboratorul de restaurare, unde au luat cunoștință de tehnologiile aplicate  în procesul  restaurării documentelor fondului arhivistic. În special, au fost exemplificate tehnicile restaurării umede și uscate, conservarea documentelor deosebit de valoroase.

Pe această cale, ținem să mulțumim colegilor din Iași pentru evenimentul organizat, experiența împărtășită și pentru cadrul agreabil oferit.