LISTA VICTIMELOR MARII TERORI ÎN RASS MOLDOVENEASCĂ, 1937-1938 – digitalizată de Agenția Națională a Arhivelor

295
avizeavize

Agenția Națională a Arhivelor a DIGITALIZAT lista integrală a persoanelor executate sau condamnate la ani grei de GULAG în timpul Marii Terori în RASS Moldovenească, 1937-1938, in format PDF searchable, deci puteți căuta prin cuvinte-cheie fie persoana sau localitatea care vă interesează.

În total este vorba de ca. 6 mii pagini cu liste însoțite de sentințe ale „Troikăi” speciale a NKVD-ului de la Tiraspol, dosare preluate începând cu anul 2010 de la depozitele speciale ale SIS și ale MAI.

Listele sunt însoțite, de regulă, de datele biografice de bază ale unei sau altei persoane, precum anul de naștere și originea socială, capul de acuzare și tipul sentinței, EXECUTARE prin ÎMPUȘCARE sau condamnare la GULAG pe un termen de 5 sau 8 ani, de obicei.

Astfel, fondul „Troikăi” speciale a NKVD-ului RASSM este al doilea fond care este digitalizat INTEGRAL, urmare a procurării a două scanere performante oferite de Ministerul de Externe al României prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Mai jos găsiți linck-ul de acces la dosare:

https://drive.google.com/drive/folders/1OJLX3bsB9kFY0dCAZhMr8EgQ5TKnx13D?fbclid=IwAR01nhwxk9_JdMPeTN3lO3Ti4ZBhu7lgHkV9ONpOS0vEXqn7gVF4cRJrLqc