Membrii Consiliului Agenției Naționale a Arhivelor s-au întrunit în cadrul ședinței lunare

56
avizeavize

La data de 28 iunie 2022 a fost organizată ședința Consiliului Agenției Naționale a Arhivelor. Întrunirea s-a desfășurat în rezultatul efectuării controalelor în cadrul Direcției de arhivă Bălți, a Serviciilor raionale de arhivă Leova, Șoldănești, Ialoveni și a instituțiilor de nivel central/local care asigură elaborarea și implementarea politicilor social – economice ale statului.

În cadrul ședinței s-au discutat informațiile cu privire la activitatea, organizarea și funcționarea instituțiilor arhivistice menționate. Prezentările au fost întocmite de către angajații Agenției Naționale a Arhivelor din cadrul Direcției dezvoltare și evidență a fondului arhivistic și a Direcției monitorizare și control al arhivelor departamentale, care ,nemijlocit, s-au deplasat în teritoriu pentru efectuarea lucrările de control. Totodată, la întrunire au fost prezenți șefii Serviciilor raionale de arhivă Leova, Șoldănești și Ialoveni, șefa Direcției de arhivă Bălți, dar și  un reprezentant al Ministerului Economiei.

Principalele discuții din cadrul ședinței s-au axat pe problemele cu care se confruntă instituțiile arhivistice, dar și pe modalitățile de soluționare a acestora.

Toate propunerile membrilor Consiliului s-au inclus în proiectul Deciziei, care urmează a fi aprobat și transmis Consiliilor raionale Leova, Șoldănești, Ialoveni, Primăriei mun. Bălți, dar și Ministerului Economiei.

Controalele efectuate de angajații Agenției Naționale a Arhivelor sunt aprobate prin ordinul directorului și incluse în Planul de activitate al instituției.

Lista subiectelor discutate la ședința Consiliului Agenției Naționale a Arhivelor din data de 28.06.2022:

1. Informație cu privire la  organizarea și funcționarea arhivelor departamentale, modul de desfășurare a lucrărilor de secretariat în instituțiile  de nivel central/local care asigură elaborarea și implementarea  politicilor social  – economice a statului.

2. Informație cu privire la activitatea arhivelor departamentale, surse de completare ale Direcției de arhivă Bălți, pentru perioada 2018 – 2021 și 4 luni ale anului 2022.

3. Informație cu privire la activitatea Serviciului raional de arhivă Leova privind realizarea obiectivelor planificate pentru perioada de timp 2015 – 2021.

4. Informație cu privire la activitatea Serviciului raional de arhivă Șoldănești privind păstrarea, completarea, evidența și valorificarea documentelor de arhivă pentru perioada anilor  2015 – 2021.

5. Informație cu privire la activitatea Serviciului raional de arhivă Ialoveni privind realizarea obiectivelor planificate pentru perioada de timp 2018 – 2021.