„Nicolae Costin – fruntaș al Mișcării Naționale din Basarabia. 85 de ani de la naștere”, expoziție inaugurată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor

158
avizeavize

Începând cu 7 aprilie 2021, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova este vernisată expoziția de documente cu genericul:

Nicolae Costin – fruntaș al Mișcării Naționale din Basarabia. 85 de ani de la naștere”.

 

Expoziția include enciclopedii, ediții periodice, fotografii și documente care pun în valoare personalitatea distinsă a istoricului, profesorului universitar, deputatului în primul Parlament al Republicii Moldova, a primului primar al capitalei, ales în mod democratic, unul dintre fondatorii și liderii Mișcării de Eliberare Națională, coautor al Declarației de Independență a Republicii Moldova – NICOLAE COSTIN.

Din fondurile Agenției Naționale a Arhivelor sunt expuse documentele Comitetului Central al Partidului Comunist al Moldovei (ANA, DAOSP, F. 51, inv. 73, u.p. 122, 124). Documentele cuprind informații despre mișcările, formațiunile social-politice, precum și listele membrilor acestora în anul 1989.

Expoziția poate fi vizitată până la 7 mai 2021, în spațiul expozițional de la etajul 2, amenajat în blocul central al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”), cu respectarea măsurilor și normelor de protecție contra COVID-19.

Serviciul comunicare și relații internaționale, 022729793