Studenții Facultății de Istorie și Filosofie în vizită la Direcția Arhiva Organizațiilor Social-Politice

149
avizeavize

La data de 24.05.2022, Direcția Arhiva Organizațiilor Social-Politice din cadrul Agenției Naționale a Arhivelor a găzduit un grup de studenți ai anului I de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova, împreună cu directorul Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie dr., conf. univ., Liliana Rotaru și asistentul universitar Ion Cheptene.

Pe parcursul vizitei, studenții au avut posibilitatea de a cunoaște istoria arhivei DAOSP, de a vedea depozitele de arhivă și condițiile tehnice de păstrare a documentelor de arhivă, de a descoperi modalitățile de cercetare și înțelege funcționarea unei insituții arhivistice.

Șeful direcției Arhiva Organizațiilor Social-Politice, Roman Dlujanschi și specialistul principal, Alexandru Argint au fost cei care au ghidat grupul de vizitatori și au oferit o prezentare amplă a Fondului arhivistic din cadrul DAOSP.

Studenții au fost interesați, în special, de Fondul 51 care cuprinde inventarele Fondului Comitetului Central al Partidului Comunist al Moldovei, inventarele și unele dosare pot fi accesat și în format on-line pe pagina web a instituției.