Agenția Națională a Arhivelor a participat la Conferința națională a arhiviștilor din România

97
avizeavize

În perioada 8 – 10 iunie 2022, directorul adjunct al Agenției Naționale a Arhivelor, Alexandru Cerbu, a efectuat o vizită de lucru la Iași, România, unde a participat în cadrul Conferinței naționale a arhiviștilor din România, cu genericul „Blazonul digital. 190 ani de la înființarea Arhivelor Statului Iași”.

Pe parcursul vizitei, Alexandru Cerbu a luat parte la inaugurarea expoziției  „190 de ani de memorie și istorie”, în cadrul căreia a intervenit cu un mesaj de salut din partea arhiviștilor din Republica Moldova.

Realizările arhivelor din România, progresele și perspectivele în domeniile prioritare, precum legislația arhivistică, digitalizarea și infrastructura, au fost principalele subiecte discutate la Conferința națională a arhiviștilor din România. Finalul acesteia, a fost încununat de lansarea volumele „Regulamentul Organic al Moldovei – ediție de colecție, bilingvă” și „REȚETE CERCATE în număr de 500 din bucătăria lui ROBERT, bucătarul regilor Franței, 1846 – ediție de colecție, bilingvă”.

Colaborarea cu Arhivele Naționale ale României, reprezintă unul dintre obiectivele primordiale ale instituției noastre. Astfel, în urma vizitei la Iași și a discuțiilor cu directorul Arhivelor Naționale ale României, dr. Cristian Anița, s-a convenit continuarea schimbului de experiență între arhiviștii din Republica Moldova și cei de peste Prut, în scopul modernizării sistemului arhivistic.