Apariții în presă

Cu ocazia primei zile de iarnă 2020-2021 a fost publicată o colecție de 12 fotografii de arhivă cu Chișinăul de iarnă din fondurile Agenției Naționale de Arhive. Imaginile prezintă capitala acoperită cu zăpadă din anii 50 – 80 ai secolului XX.

Citește mai mult: https://noi.md/md/capitala/iarna-la-chisinau-acum-60-de-ani-foto
Agenția Națională a Arhivelor a creat o pagină pe Instagram unde a publicat prima serie de fotografii din perioada sovietică. În imaginile de mai jos vedem tramvaiul care circulă prin centrul Chișinăului, îmbarcarea pasagerilor în avion sau cum țăranii muncesc în câmp.
https://diez.md/2020/11/05/foto-agentia-nationala-a-arhivelor-a-publicat-fotografii-de-rare-din-rssm/
În ajun de Hramul Chișinăului, Agenția Națională a Arhivelor a lansat expoziția – Chișinău „Atunci” și „Acum”. Expoziția virtuală vă permite să descoperiți cum s-a schimbat orașul de-a lungul timpului, oferindu-vă o posibilitatea să vizualizați fotografii realizate în același loc în diferite perioade de timp.
https://diez.md/2020/10/16/foto-atunci-si-acum-o-expozitie-de-fotografii-care-ne-arata-cum-s-a-schimbat-chisinaul-de-a-lungul-timpului/
Interviul acordat de dna director, Elena Frumosu ziarului „Funcționarul Public”
Citiți integral la http://aap.gov.md/files/publicatii/ziar/20/5789.pdf

Agenția Națională a Arhivelor vă invită la Expoziția de manuscrise și carte veche „MĂNĂSTIRILE BASARABENE – CENTRE DE SPIRITUALITATE CULTURALĂ”, organizată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova în colaborare cu Instituţia Publică Biblioteca Ştiinţifică (Institut) „A. Lupan” și Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova.
Expoziția este organizată în contextul celebrării celor 600 de ani de la atestarea documentară a mănăstirii Căpriana, și oferă prilejul de a admira manuscrise şi carte românească veche, scrise în scriptoriile mănăstirilor basarabene.
Agenția Națională a Arhivelor prezintă în cadrul expoziției 25 unități de păstrare (cărți) din Fondul nr. 2119 Mănăstirii Noul- Neamț.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 iunie – 31 august 2020, galeria expozițională, secția Carte Veche și Rară, et. 1, bloc II (str. 31 August 1989, nr. 78).
http://tvrmoldova.md/actualitate/expozitia-manastirile-basarabene-centre-de-spiritualitate-culturala-la-biblioteca-nationala-a-r-moldova/
radiochisinau.md – emisiunea radiofonică Ridicații – Mărturii din Siberia, cu participarea dnei Maria Gogu Zinovii, angajata Agenției Naționale a Arhivelor, autoarea cărții „Ne-au povestit calvarul”