Sala de studiu a Direcției Arhiva organizațiilor social-politice

Sala de studiu a Direcţiei Arhiva organizaţiilor social-politice

Sala de studiu activează în baza programărilor la numărul de telefon (022) 23-43-11


Program de activitate:
Luni-Joi, 8:30 – 15:30

E-mail: daosp@arhiva.gov.md
Telefon: (022) 23-43-11

Adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82Reguli privind accesul în sălile de studiu ale Agenției Naționale a Arhivelor:

  1. Accesul la fondurile și colecțiile deținute de Direcția Generală Arhiva Națională și Direcția Arhiva Organizațiilor Social-Politice se realizează pe baza unui permis de cercetare (personal, netransmisibil, eliberat în urma completării unei cereri și prezentării unui act de identitate valabil).
  2. Este interzis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (temperatură, tuse, stare generală alterată, rinoree).
  3. Publicul are obligația de a purta masca medicală pe toată durata prezenței în incinta Agenției Naționale a Arhivelor și de a-și dezinfecta mâinile, cu dezinfectantul pus la dispoziție, la intrarea în instituție și în sala de studiu. Pentru o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
  4. Accesul la cercetare se realizează pe baza unei rezervări prealabile, comunicată  în scris prin e-mail sau la telefon. Nu se admite accesul fără programare.

Sala de studiu a Direcţiei Arhiva organizaţiilor social-politice este la dispoziţia cercetătorilor care doresc să studieze documentele ce reflectă o multitudine de aspecte a istoriei noastre de la începutul sec. al XX-lea și până în prezent.

Cele mai valoroase şi solicitate sunt documentele Comitetului Central al PCM, Comitetului Central al ULCTM, Comitetelor judeţene, raionale şi orăşeneşti ale PCM, un şir de documente ce reflectă activitatea ilegală a PC bolşevic, o gamă largă de documente constituite ca urmare a activităţii organizaţiilor obşteşti, etc.