„O ISTORIE DE 130 ANI – APEDUCTUL CHIȘINĂULUI”

105
avizeavize

Expoziție documentară și Masă rotundă

Mâine, 20 decembrie 2022, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău inaugurează expoziția documentară „O istorie de 130 ani – Apeductul Chișinăului”.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău sub egida Direcției Cultură a Consiliului Municipal Chișinău, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor (ANA), Universitatea de Stat a Moldovei și Revista de studii culturale și literatură „DIALOGICA”.

La vernisarea expoziției sunt invitați cercetători, istorici, arhitecți, urbaniști etc. – oameni care au contribuit la cercetarea subiectului și organizarea evenimentului.

Agenția Națională a Arhivelor va fi reprezentată de directorul instituției, Igor Cașu, care va participa cu un discurs la Masa Rotundă din cadrul evenimentului.

Totodată, specialistul principal din cadrul Direcției activități științifice și de cercetare a ANA, Tudor Ciobanu, va lua parte la prezentarea expoziției anunțate.

Menționăm că expoziția muzeală documentară are la bază cercetările istoricilor, arhitecților, urbaniștilor, care au avut un aport semnificativ în realizarea studiului istoriei apeductului orașului Chișinău, de la mijlocul secolului al XIX-lea și până în prezent. Expoziția prezintă materiale fotografice și documente din fondurile Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, a Agenției Naționale a Arhivelor, a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, precum și ale altor instituții.

Expoziția documentară „O istorie de 130 ani – Apeductul Chișinăului” va fi deschisă pentru toți doritorii, din data de 20 decembrie 2022, în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, situat în „Turnul de Apă”, la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.