Prima ediție a seminarelor de instruire arhivistică (SIA)

147
avizeavize

Prima ediție a seminarelor de instruire arhivistică (SIA) a avut loc astăzi, 22 februarie 2023, în incinat Agenției Naționale a Arhivelor.

Subiectele prezentate și discutate s-au axat pe evidența și valorificarea documentelor de arhivă, în special tipurile de certificate eliberate de Agenția Națională a Arhivelor, clasificarea cererilor, diferențele dintre cererile cu caracter social-juridic și tematic, dar și importanța catalogului arhivistic în procesul de examinare a petițiilor cetățenilor.

În timpul discuțiilor, moderatoarele seminarului, Maria Zinovii și Olga Ceban au reliefat relevanța acestor întruniri pentru toți anagajții Agenției Naționale a Arhivelor, în special pentru debutanți, care în așa mod își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul arhivistic.

Menționăm că deocamdată seminarele de instruire în domeniul arhivistic se organizează doar pentru angajații Agenției Naționale a Arhivelor, ulterior acestea urmează a fi desfășurate și cu angajații serviciilor raionale, municipale și UTAG și  arhivelor autorităților publice centrale.