Versiunea digitizată a Fondului 208, Inventar 1 – disponibilă în Sala de Studiu a ANA

190
avizeavize

Agenția Națională a Arhivelor (ANA) anunță cerecetătorii și pe toți cei interesați de istoria Basarabiei despre faptul că versiunea digitizată a Fondului 208 întitulat „Consistoriul Duhovnicesc din Chișinău”, inventar 1, constând din documente cu privire la istoria bisericilor, parohiilor, procesele verbale ale ședințelor Consistoriului pe anii 1832-1918, este disponibilă pentru consultare în Sala de Studiu.

Digitalizarea a fost efecutuată în perioda 2016-2017 printr-un proiect finanțat de guvernul Estoniei și a fost accesibil cercetătorilor o perioadă limitată. Anul acesta, ANA a modernizat parțial sistemul de păstrare și accesare a documentelor digitale, ceea ce a permis și recuperarea fondului respectiv în format electronic pentru utilizatotorii noștri fideli din sala de studiu din sediul central situat pe str. Gheorghe Asachi, 67 B.

Amintim, de asemenea, că celelalte inventare ale fondului 208, de la 2 la 19 inclusiv, sunt accesibile online, fiind digitizate anul acesta, de rând cu alte mii de inventare despre care vom reveni cu un comunicat aparte în timpul cel mai apropiat.