Mesaj de felicitare cu prilejul „Zilei internaționale a femeii”

175
avizeavize

Dragi femei, angajate ale Agenției Naționale a Arhivelor, cercetătoare și vizitatoare,

Fiecare început de primăvară ne amintește despre rolul femeii în societate, despre faptul că Ea poate fi atât de gingașă și în același timp atât de puternică, despre esența femeii ca mamă, soție, colegă, prietenă, etc.  Femeia poate fi oricine, iar Ziua Femeii este în primul rând despre evidențierea realizărilor sociale, politice și a condițiilor economice ale femeilor, cât și despre atitudinea fermă împotriva discriminării și violenței.

8 martie este despre solidaritatea feminină, este ziua în care elogiem curajul femeilor în lupta pentru dreptul la un tratament în condiții de egalitate, devenind pornirea care oferă entuziasmul și forța necesară pentru a munci mai departe la consolidarea valorilor firești și inerente unei societăți contemporane sănătoase, transformând imperativul râvnit al egalității de azi, în realitatea succesului de mâine.

Această zi specială este un prilej în plus pentru a le arata femeilor din viața noastră cât de mult înseamnă pentru noi și cât de recunoscători le suntem pentru rolul lor incontestabil în familie și în societate.

Eternul feminin este expresia creației în lumea noastră, iar viața se naște și își împlinește rostul exclusiv grație femeii.

Doamnelor şi domnișoarelor, vă dorim să știți să vă bucurați de evenimentele simple, dar frumoase ale vieţii.

La mulți ani tuturor femeilor!