Primii pași spre Arhiva Electronică

249
avizeavize

17.03.2021

Ședința privind demararea asistenței oferite de către Banca Mondială în contextul implementării arhivei electronice s-a desfășurat miercuri, 16 martie 2021.

Agenția de Guvernare Electronică a întrunit în regim on-line reprezentanții Băncii Mondiale și Agenției Naționale a Arhivelor pentru a discuta, în primă ședință, modul în care vor interacționa actorii implicați, în vederea finalizării conceptului, precum și trasarea principalelor direcții de activitate în cadrul asistenței.

 

Directorul Agenției Naționale a Arhivelor, Elena Frumosu, a prezentat prioritățile și aspectele arhivistice reflectate în proiectele Conceptului și Instrucțiunii cu privire la sistemul arhivării electronice elaborate de Agenția Națională a Arhivelor.

La propunerea Agenției de Guvernare Electronică a fost instituită echipa de lucru care se va preocupa de elaborarea și implementarea caietului de sarcini privind asigurarea părții tehnice în arhivarea electronică.

La final, prin decizie unanimă, s-a convenit organizarea unei noi ședințe cu discutarea tuturor aspectelor referitoare la inițierea expertizei tehnice a Proiectului de Instrucțiune cu privire la sistemul arhivării electronice, elaborat de Agenția Națională a Arhivelor.

Activitățile se desfășoră în cadrul Proiectului ”Modernizarea Serviciilor Guvernamentale” (MGSP), al cărui obiectiv este îmbunătățirea accesului, eficienței și calității prestării serviciilor publice guvernamentale.

Serviciul comunicare și relații internaționale, (022)729793